Ти си млад и красив
и смущаващо сам.
Като гръм си свенлив,
като изгрева прям.
Живи, светли вълни,
нежен стихнал южняк.
Милват мойте коси
помъдрелия бряг.
Бледа, синя луна.
Цветни, шумни зари.
Аз съм бавна река.
Топъл вятър си ти.
Димитрия Чакова
© Димитрия Чакова All rights reserved.