Apr 5, 2018, 1:32 AM

Вълшебната флейтистка 

  Poetry
449 0 3

Вълшебната флейтистка

 

Под сянката на градското дърво,
на пейката приседнал на пусия,
минути десет имах да убия.

 

Търговците ухажваха със стока и усмивки,
потърсилите хлад по магазините,
слънчасали, случайни минувачи,
а гълъбите клъвваха трохи, от сандвичи и дюнери арабски,
когато там на ъгъла,
на "Пиротска" и "Самуил",
нагласяйки си нотните листа,
момиче с флейта
Бах засвири.

 

Заслушан в хубавата музика,
загледан в нейното стебло,
не беше нужно мерник да държа.
Минутите и скуката сами умираха,
но там на ъгъла, се случваше живот.

 

Туристи спираха се да я слушат,
дори отбор от хулигани,
зад мен жена, от третия етаж,
монета хвърли:
"Момче, предай нататък, моля!"

 

Там, всички ние,
в жегата случайни минувачи,
под пръстите и устните й оживяхме,
наум мелодията пяхме
и срещу едно метално левче само,
си купихме наслада,
която даже днес не отминава!

 

© Иван Бърдаров 2018. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??