Въпрос към Господ
(На загиналите в Охридското езеро)
Щом наближава светъл празник,
едно предчувствие зловещо
се настанява в мойта пазва -
пак в траур ли ще го посрещнем?!
Въпрос към Бог мълвя напразен:
нима направили са нещо,
та заслужават тази казън* ?!
Едва ли толкова са грешни!
Невинни жертви в мирно време
пред всеки празник ни отнемаш.
Потресен съм... недоумявам ...
Щом Път, Любов Си, и Живот Си,
тогава смъртите какво са?
С ответ не ме удостояваш...
--------------------------------------------------- ------------------------
казън * - (Остар. ) наказание, присъда, смъртна присъда.
05.09.2009 г.
© Красимир Тенев All rights reserved.