Apr 26, 2012, 10:49 PM

Въпроси 

  Poetry
410 0 0

Аз питам тишината

и всички вас, самотници.

Къде остана топлината

на моите разковници?

 

Посипвам пътищата с косите си,

безбройните въпроси в тях ги вплитам.

Къде останаха най-верните и най-добрите?

Приятели - които ги наричам...

 

Сърцето ми се свива, свива,

но болката не може да изчезне.

Къде сте... ехото разбива

въпроса ми на хиляди парчета.

 

Събирам ги и пак ги хвърлям,

с плач душата си изливам,

с цветя на обич пътя си засявам,

а после необрани ги намирам.

 

Накрая падам от умора,

оставяйки кървящи дири,

сама не мога да се боря

срещу човешкото безсилие.

 

                                                              1992г.

 

© Светла Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??