Sep 16, 2016, 3:23 PM

Вървя уверено с Исус 

  Poetry » Other
443 0 2

Вървя с увереност, познала Бога,

на всяка истина във Словото се доверявам.

Загърбвам всеки страх и злоба

и на Исус в ръцете се оставям.

 

Той да ме води, да ме учи нежно

на своите пътища, на мъдрост свята.

Във думите Му вслушвам се и ето -

откривам с Него чудесата.

 

Той е добър учител, смел приятел,

довереник на моето сърце.

Стъпка по стъпка ме смирява,

обгръща ме с прободените Си ръце.

 

И ако в грешната посока ходя,

Той ми нашепва да се спра.

Ако гневът опитва се да ме зароби,

Исус ми дава свобода.

 

В радост, смях, в тъга и мъка

с Него искам да вървя.

Жадувам пътя си щом свърша

вечността да наследя.

© Галина Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??