Apr 27, 2021, 7:28 PM

Възкресение 

  Poetry
388 0 2

В нощта звучи библейско слово.

Дори звездите са притихнали.

Камбанен звън ще огласи отново

една хилядолетна, светла истина.

 

На кръст разпънали синът господен…

От страх, че пръска светлина.

И без да носи сянка на греховност.

И без да има капчица вина….

 

Пътят от осанна до разпни го е кратък.

От лаврови клонки до трънен венец.

До последния дъх, без остатък

обичал и вярвал Божият агнец.

 

Тъй сигурен, че жертвата си заслужава,

ако добро и любов даряваш с охота.

Че най – добрите са онези семена,

поникнали по пътя към Голгота!

 

Че правиш ли на всекиму добро,

към теб се връща то обратно.

Безценна е дори троха любов.

Обичаш ли, ще ти се въздаде стократно!

 

Божествено чудо нощта възкреси!                 
Смирено пред храма застанал е всеки

запалил свещичка, която гори

с пламъка Негов, обгърнат в две шепи .

 

С молитва гореща и с тих благослов

за здраве, прошка и духовно спасение. 

Да се възцари в света Любов!

Да сме Човеци – с вяра и с търпение!

 

Камбанен звън божествен се разнесе!

Хор ангелски в нощта запя!

И проехтяха гласове: " Христос воскресе!"

"Во истина воскресе!"… Зарад нас!

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??