Feb 6, 2007, 3:07 AM

ВЪЗКРЪСНАЛ СЪН 

  Poetry
618 0 6
ВЪЗКРЪСНАЛ СЪН

на АА*

И този сън се повтаря...

Стъпвам на пръсти
                       по свещена земя.
Един рай, преминал през ада.
(Там, някъде накрай света)
Където кървав залеза догаря,
            за да се събуди в синева.

Древно слънце отмята ямурлук,
     наднича през стари дувари.
Разпилява над будното село деня.
И светлина затрепнява
      като наниз от златни пендари.

Свенливо ружи сгушили главици
                красят на утрото покоя.
До стобора крехките елици
                      избуяха на високо...
в едно със лудориите мои.

Век... трополи с нозете
                      на грохнал чардак.
(Мъгла от лулата на дядо)
                              Одая голяма.
Прашна ракла се гизди
                          с кенарен литак.
В пролука слънчева пътека води
          до икона с образа на мама.

Душата на замлъкнала гъдулка
    живее в спомена за светъл ден.
Тишината свидно пази песен
            недопята... Дъбова люлка,
в скута й - детето заспало в мен.

Звън на чанове -
                  пречистващо преля се
в сълзата от прекършена асма...
(На забрава миналото ли обричах?)
"Сполай ти, броднико!
                  Дочакахме те у дома..."

Благословен да е сънят ми...

                                      Коленичих...

© Адриана Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много красив сън!
    Прекрасен стих!
    Поздравления и те прегръщам,мила!
  • Посветено е на Човек, когото много ценя и на неговата добра родопска душа...Благодаря, приятели!
  • Звън на чанове – пречистващо преля се
    в сълзата от прекършена асма…
    (На забрава миналото ли обричах?)
    Дочакахме те у дома...»
    «Сполай ти, броднико!
    Благословен да е сънят ми...
    Коленичих...

    Оригинален и красив стих!
    Много силен финал!
  • Великолепно!!! Поздрави, Евелин!!!
  • прекрасен сън! едва ли има по-добро посвещение! чудесно е.
  • Красив, красив, красив сън!!!
    Браво!
Random works
: ??:??