Jan 13, 2022, 11:52 AM

Възраждане 

  Poetry » Strict forms
219 3 8

Пак Прометея вяра оковава,
с веригите по-здрави от челик
и гарванът не ще е по-велик,
от болка стих се ражда, за прослава.

 

Каквато му е ориста – такава,
на словото му яркия светлик,
обгаря всяка рана и за миг,
от гарван изкълваното минава.

 

И всяка нощ е сгърчен, и проклет,
и търси сред словата ясен знак,
че любовта е благ мехлем, за рани.

 

А сутрин се възражда, луд поет
и думите политат пак и пак,
към небесата седми – обещани.


 
,
 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??