Aug 4, 2017, 7:52 AM

Възторгът 

  Poetry » Other
242 0 3

ВЪЗТОРГЪТ падна ми в краката,

като пречупена стрела.

Безпомощна, сега ръката

държи лъка, но без стрела.

 

А злите духове напират

И завладяват всеки двор.

Във страшна мисъл ни намират,

че се предаваме без зор.

 

Изпускаме си вече дните

И те потъват в пълен мрак.

Че тежки са ни съдбините,

това е очевиден знак.

 

Но с нов възторг да се въздигнем –

да го превърнем пак в стрела.

Като преди да си достигнем

И най- великите дела.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??