Mar 30, 2014, 10:01 PM

Вземаш, каквото си дал... 

  Poetry » Other
576 0 1

След всичките житейски изпитания,

след толкова несбъднати мечти

и думи тежки, непонятни -

кажи ми - колко дълго се мълчи?

 

И събирах на дните посоките,

изваляха се всички над мен!

Виждаш ли как е измръзнал живота ми,

чака отвън тръпнещ, сломен.

 

И се свива във тъжна обреченост,

непознал свойто топло " преди".

Вечно търсещ дълбокото в себе си

някой ден ще открие! Нали?

 

Всички тайни ще бъдат разкрити -

за Вселената, кармата, за честта и дълга.

Отредените дни - колко честити

и колко изплакани ведно със скръбта.

 

За всичко ще бъде платено -

с радост и болки, и тиха печал.

Изстрадва се туй, що е така отредено

и взимаш това, което си дал!

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Замислящо, Румяна. Хареса ми.

    "Вечно търсещ дълбокото в себе си
    някой ден ще открие! Нали?"

    Поздрав!
Random works
: ??:??