Sep 4, 2021, 10:30 PM

Вземи ме Господи 

  Poetry
321 1 2

В З Е М И    М Е   Г О С П О Д И

 

 

          Вземи ме Господи

          в небесните простори,

          отведи душата ми

          във небесата,

          там дето слънцето

          със мен ще заговори,

          в безкрайните владения

          на красотата.

          С любов и музика

          нататък ще поема

          и нека пърхат

          ангели около мене,

          защо да зъзне

          тялото ми изгорено

          от непрестанни страсти

          и желания смутено.

          Вземи ме, отведи ме -

          О, Господи, нагоре!

 

 18 декември 2011

Църквата - Св. Мартин

 

 

© Емил Янчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, мила Пепи,
    на кого му е лесно, на кого ....
  • защо да зъзне
    тялото ми изгорено
    от непрестанни страсти
    и желания смутено.

    Не ти е лесно!
    ...и в заглавието след МЕ - запетайка!
Random works
: ??:??