May 18, 2022, 11:46 AM

Xем в ранното, хем в късното 

  Poetry » Other
202 3 5

И този ден в отблясъци – преливаща
от сладко гукане издута пазва,
пътека между биващо-небиващо
гугутка плаха ми с крилце показва.

И спомен от среднощен дъжд изписващи,
полюшват светли капчици лозите.
И чак до болка някак сáмо липсваш ти,
ликът ти в невидѝми струйки скрит е.

А аз надявам делнично доспехите,
от този дъжд дори стихът простина.
Измислици дъждовни тихо взеха те,
дъждовна моя... Светла половина.

И ето пак, от себе си откъсната,
се мразя. И в това ми е проблема.
Дано нощес хем в ранното, хем в късното,
хем в тъмното към себе си поема.
 


 


 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??