May 13, 2010, 12:12 PM

Ябълков цвят 

  Poetry » Love
768 0 9

Преди да се родя,

била съм цвят на ябълка...

Нетърпелива съм била

и бързо плод завързала.

А чакала съм дълги дни,

той с еликсир да се налее,

с най-слънчев и любовен вик,

чак цялата земя да онемее

и безпреструвно да струи,

с дух свят и непресметен.

Ех, ласкав миг на буен впряг,

тъй в унес дълго ще ме носиш,

без да съзра безумния ти бяг

и без въздишка и въпроси!

Аз вече зная своя блян.

Преди да се родя,

била съм цвят на ябълка...

 

 

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??