Едно е кралството с безсмъртния владетел Купидон
и всеки си мечтае да е негов поданик и жител,
защото само там единствено ще се докоснеш и усетиш
чудното явление Любов - пропито с много страст и нежност.
Ровиш ли се в географски карти и атласи - знай,
че няма в тях да го отриеш и намериш,
понеже е забулено в мистерии и много тайни,
а само неговият властелин решава кога пред теб да ги разкрие.
Но, ако той с магическата пръчка те посочи и привика,
не се замисляй, а веднага чукай силно на вратата,
а влезеш ли веднъж, усещаш как вълни ще те облеят и, вече омагьосан, сам ключа ще хвърлиш, за да останеш вечно в неговата къща.
Всичко е една игра от двама и победител няма,
които заедно прекрачват прага на лентата финална,
без никакви умения спортсменски, твърда сила или хитра мисъл,
а с чувственост пропита с ласки и любов взаимно всеотдайна.
Със старта на играта, започват да горят пламъчета в очите
и с бясна сила кръвта ти се бошува, като море във буря,
а топлата енергия, която в теб като вулкан напира,
изригвайки ще я предаваш, в името на здрава връзка.
С космическа ракета в облаците на страстта политаш,
а ангелите ще разчистват пътя да е безпрепятствен,
защото, ако дяволът намеси се и тайно чака в засада,
то тези мигове на щастие ще се превърнат в ад нечуван.
Това явление е нещо, което всеки трябва лично да го преживее,
а не с чужди впечатления да вниква философски да го разбере,
защото описанията с думи са недостатъчни и неспособни
частите на чувствения пъзел в "картина-уникат" да сътворят
VAK 23.06.2009
valencia
© Веселка Николова All rights reserved.