Nov 6, 2009, 11:56 AM

Ъгли 

  Poetry » Other
655 0 6

Триъгълно се преразказвам

в откъснати пера от дни.

И сянката от белите криле

приглася, наранена от стрелите.

Като при разпродажбата на моята душа,

с обявата – забучена в гърдите,

която се огъва като струна

под звуците на залезно море.

Опитвам да живея в настоящето,

но спомените давят пак пространствата,

а моето море се сбира в капката –

откъсната сълза от есента.

Замръзнал, пътят ми е спрял

под висините на Триглав.

Ъглите ми са кървави следи,

забити в кръговете на страха.

 

(11.11.2006)

© МАРИЯ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??