Jun 30, 2022, 6:40 AM

Юли 

  Poetry
149 2 2

Бляскав юли, златен слънчев юли,
лутах се по виещите друми,
толкоз чаках за да ме прегърнеш,
да обгърнеш с топлите масури –
моята душа да спре да зъзне.

Бляскав юли, златен слънчев юли,
тръгвам покрай вързалите дюли,
да отпия твоята наслада,
връз росата утринна да стъпвам –
като ръкавица ми прилягаш.

Бляскав юли, златен слънчев юли,
ще открия езера, дочули
шепота ти с дъх на лавандули,
ще се къпя в блянове безбрежни,
и в съня на пареща копнежност.

Бляскав юли, златен слънчев юли,
ти преливаш в сокове надежда,
в лудостта на страсти от жарава,
знай, че аз за нищо те не давам
и затуй пред тебе тяло свеждам!

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??