Feb 23, 2014, 8:41 PM  

За Бенковски и неговата чета 

  Poetry » Civilian
1526 0 0

            За Бенковски и неговата чета



     Заклели се пред кръста и камата,

         очите им - възторжени горят

     Родината поробена и свята

         да освободят или да умрат!


      Сърца не траят робските окови -

          не сме гяури, нито сме рая!

      Душата на Шишманя още броди 

          и плаче за поробена земя !


      Пожертвахте най-важното - живота

           за свобода на Българска земя!

      А Хвърковатата Ви чета ще препуска

           завинаги във нашите сърца!







19:10

23.02.2014 година

      

© Манол Манолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??