Mar 15, 2018, 9:45 AM

За братството на хората 

  Poetry » Civilian
227 1 0

ЗА БРАТСТВОТО НА ХОРАТА

 

Аз знам, че хората тук не са братя

и братски те не се държат

а от това човекът пати

и злобите му не ще спрат!

 

Един на друг си гроб копаем,

от завист ще се изядем

Магии черни все си правим!

Пируваме щом някой спрем!

 

Не сме невинни "келемета".

Препускаме на заден ход.

Пред тебе правим "теманета",

зад тебе черним твоя род!

 

Били сме тъй и тъй сме днеска!

А туй е повод за тъга

и "братството" ни е гротескно...

Не си подаваме ръка!

 

В нас има завист и омраза,

а би могло да е любов!

Тава е някаква зараза,

а и синдрома не е нов!!

  11-03.2004София

 

 

.

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??