"Аз търся тебе,
ти тичаш след друг,
той търси друга,
тя пък тича след друг.”
В този шеговит рефрен,
от песничката ми любима,
вече знам, аз разбрах,
много важна истина има.
За да сбъднеш своята мечта,
посоката на тичане смени,
ако искаш ти да си щастлив,
към себе си да тичаш започни.
Истинското щастие е вътре в теб,
дълбоко в сърцето си погледни,
другаде да го търсиш е грешка,
там единствено може да се роди.
Научи се себе си да обичаш,
да различаваш любов от лъжи,
спри все след миражи да тичаш,
и красив изгрев ще заблести.
Животът земен е тъй кратък,
дар безценен са всички наши дни,
но само споделен той е сладък,
с пришити криле не се лети.
Небе без полет е слънце без лъчи,
осъдено е на вечно несбъдване,
господар на съдбата си стани,
и ще догониш своето щастие ти.
© Кръстина Тодорова All rights reserved.