Sep 17, 2009, 11:14 AM

За да останеш винаги до мене 

  Poetry » Other
646 0 5

Едно небе ще нарисувам -

безоблачно  и синьо

като метличина,

да се усмихне,

да се огледа във морето

и някъде в безкрая да се слеят.

Една вълна ще се роди, смутена

от нежната целувка на небето,

ще стопли със прегръдка пясъка,

тревите ще се люшнат развълнувано -

да предадат на вятъра целувката,

а той ще се извие бурно

и ще се скрие в клоните

на тихите дървета в парка.

Ще натежат от обич клоните

и ще протегнат листи палави,

за да докоснат с нежност хората,

във грижи и неволи  позабравили,

че обичта е винаги началото

на нашия живот и смисълът.

И пак ще заобичат пламенно,

ще стане мигом по-различно

от тази мислена рисунка на небе.

Аз ще протегна ласкави ръце,

кръвта ще закипи във вените,

ще ме прегърнеш влюбено и нежно.

 

Ще нарисувам синьото небе,

за да останеш винаги до мене.

 

 

© Генка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??