Не зная как стои при вас
въпросът.
Аз съм "зет на къща".
И се налага да стоя
във къщи със жена и с тъща.
И вечно питат: " - За какво ...?"
"- Това сега защо го правиш?"
"- Това пък откъде го взе?"
"- Туй тука ли ще го оставиш?"
А аз съм срамежлив и тих,
и мирничко им обясних:
- Ако ме питате "Защо ...?",
не с цел да се осведомите,
ами ме питате "Защо ...?" -
с цел в нещо да ме обвините,
то отговорът ми е тоз:
"За да се чудят будалите!"
© Ангел Чортов All rights reserved.