Aug 8, 2007, 12:32 PM

За демона 

  Poetry
886 0 4
Демонът веднъж заплакал...
Ала защо, на никой не разказал...
Попитали го ангелите нежни:
"Защо очите ти са снежни?"

И казал той най-сетне:
"Защото тя ми шепне"
Не разбрали ангелите що ли става,
ала решили да не го оставят във забрава.

Направили решетка от топаз
и в нея демона затворили тогаз.
От дявола бил уж далеч,
ала на устата му - все тази реч.

И застанали му пред ногите:
"Кой навел ти е рогите?"
А той им казал мило:
"Онзи със сърцето гнило"

И пак зачудили се тез с крилата,
та нали далече бил от Сатаната?!
"И как ли да не плача?"
питал час по час палача.

И белите не знаели какво да правят
на демона сълзите да забравят.
И потърсили девойката с очи мъниста,
дето в тез на демона се крие тъй сребриста.

И търсили, и търсили девойката-луна,
ала не знаела къде е дори прекрасната зора.
На края на света видели
девойката с очи почервенели.

Седяла тя и плачела на колене
за онзи, дето бил изгубил своето сърце.
И плачела девойката красива,
а да видите тогава ангел как загива...

Застанал той на колене до нея,
поискал да потъне вдън земята - Гея.
Ала разбрал, че тъй не може,
защото дяволът бил още в свойто ложе.

И чак тогава ангелите нежни
замълчали пред сълзите снежни
и редом с демона заплакал
тоз, който най-малко бил очаквал...

© Диана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Това ми е любимото ти творение!
  • Страхотно е!Наистина, много оригинално...Браво!
  • много е сладко. Аз както си падам по демоните наистина ми харесва.
    Продължавай в този дух.
  • Хубаво е, но знаеш, че не мога да възприема този ти стил на писане :/ Аз си съм по любовните стихчета, но иначе цялата нова вълна в творчеството ти е доста различна от това, което си правела досега, и е доста оригинална и различна =)
Random works
: ??:??