Feb 26, 2024, 9:57 AM

За душата 

  Poetry » Civilian
127 0 0

Със коли и униформи,
тичаме насам, натам,
нови причудливи форми,
на съвременния срам.

 

За пари и за предмети,
всичко в храма се продава,
че търговците са свети,
е безмилостната драма.

 

Щом каишките опънат,
банки, фондове и застраховки,
и човекът е разпънат,
в новите им опаковки.

 

За душата място няма,
и във днешния ни свят,
не допуска тя измама,
не печели с занаят.

© Рот Кив All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??