За горещо кафе и два кроасана
аз мога веднага да стегна колана.
Да гушна от супера скъпа ракия,
разбита сметана и царска туршия.
На всяка врата да моля досадно
за глътка вода, макар и на гладно.
От мола да скоча, човек да убия,
на някой началник носа да разбия.
Крива ракета в небето да шитна,
в черните дупки с чадъра да литна.
В морето да газя без шамандури,
звездите да зяпам през капандури.
Да пея с щурците и лято, и зима,
да пиша поеми, след мен да ме има.
......
За горещо кафе с два кроасана,
всичко ще правя за обич, за двама!
Юри
Йовев
Февруари
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.