Nov 20, 2018, 8:28 PM

За греха и любовта 

  Poetry
254 1 2

ЗА ГРЕХА И ЛЮБОВТА

 

Изгаряме двама в тази любов непосилна.
Душите ни стенат от тежки окови, вериги.
Да се разделим е невъзможно, непосилно.
Греховно е и пълзят по петите ни интриги.

 

Пеперуден зов на любовта от светлината,
която ни преплита в загадъчно дихание.
Докосваме силата гореща на топлината.
Изгаряйки, не усещаме болка страдание.

 

Взаимно изпиваме страстно сълзите горещи.
С очите, топла пием кръвта от сърцата си.
А устните – две магии, две запалени свещи,
се поглъщат и знаят, че достигат смъртта си.

 

Две топчици восък и мъничко прах от поети
следата на двете ни в едно слели се тела.
Над тях ореола пеперуден, цветен свети,
за да напомня винаги за греха и любовта.

 

20 11 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??