Тревата знае ли, че е зелена?
Лалето знае ли, че е червено?
Морето знае ли, че е море?
Небето знае ли, че е небе,
а гларусите - че кръжат над плажа?
Поет е нужен, за да им го каже.
Елементарни, казвате, слова.
И непоет ги знае.
Аз не споря.
Проблемът е единствено в това,
че непоет с тревите не говори.
Поетите са слънчеви деца.
За жалост,
често те са мълчаливи.
Но Господ е направил на света
и поетеси. Те са по-бъбриви.
А ако и поетът е бъбрив,
в желанието си да се хареса?
Пак му се радваме.
Да ни е жив.
Но той не е поет, а поетеса.
© Ангел Чортов All rights reserved.
Много е хубаво !