Както си стоях и се облещих.
Мисъл кат' камшик ме изплющя -
лилипут да си - си е човешко,
но великан от лилипут... си е тъпня.
И ако някой иска туй да счупи,
да се изхвърли преко тоз статут,
от опит зная, братя лилипути
и най-великият от нас е лилипут.
© Хухавел Кайлъшки All rights reserved.