Dec 22, 2023, 9:14 PM

За любовта 

  Poetry » Phylosophy
260 0 0

Няколко рокли и 2-3 палта

и ще я имаш напълно в нощта.

Толкоз висока е летвата днес.

Как да им гониш на жените карез?

 

Ние, мъжете, все се надяваме

някак си метър все да минаваме.

Дори след съвет от прочута врачка,

иска си, брате, за мадамите пачка!

 

Те били алчни, ний пък сме стиснати.

Ала, от пламък любовен притиснати,

харчим парите за техният кеф.

В джоба не свъртаме даже и лев.

 

Да, не излиза никак хесапа!

Любовната тръпка парите ни лапа.

Тъй си е, братко-плащаш до края,

за да изпаднеш в любовна омая.

 

Искаш-не искаш, ще си платиш!

Важно е колко ще издържиш.

Едно запомни ( даже до гроб:

редовно да плащаш, пак ще си роб!

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??