Разбери, детето ми!
Майката не е съдба.
Тя е ангелът в живота ти,
който ти сам си си избрал.
Тя е в думите твоята молитва
и в сърцето най-светлият ти лъч.
В най-страшните ти бури е защита
и единствено за щастието ти има ключ.
Майката е най-верният ти рицар,
който само ти можеш да сломиш.
Обичта й подслон е
като под крило на птица,
дори когато далеч от нея отлетиш.
Помни, детето ми!
За майката рожбата е съдба.
Най-големият дар е в живота й
и най-свидното е в нейната душа!
© Галина Кръстева All rights reserved.