Когато усетя как милва тревата,
на слънцето как гали лъчът,
вятърът довял далеч аромата
на твоята нежна и пареща плът.
Когато видя как слънцето тича
напред, за да дойде часа,
във който ти ще бъдеш мойто момиче,
а за теб аз ще бъда мъжа.
Когато чуя как бие сърцето
щом в птиците тебе съзра,
отлетяла макар и далеко,
към тебе все още вървя.
Когато знам, че тебе те няма.
Когато знам колко много боли.
Тогава ще знам, че й изживяна,
любовта ми към теб, силно гори!
© Янчо All rights reserved.
щом в птиците тебе съзра,
отлетяла макар и далеко,
към тебе все още вървя
Това е ужасно хубаво! Ако можех, на последните стихотворения щях да сложа по няколко шестици!