Казват, че тихите води са най-дълбоки,
както и сините очи.
Веднъж погледнеш ли ги отвисоко,
огън в теб започва да гори.
Този огън първо ослепява,
без изгаряния и следи.
От него душата помъдрява,
а любовта започва да твори.
Едно небе, море и теменужки
и всичко сякаш е в едно,
дори хората, облечени във сини блузки,
за тебе ми напомнят, но защо?
© Росица Димова All rights reserved.