Признавам си, че гледам от години
прогнозата за времето у нас.
Дали ще падне сняг през тази зима
на Коледа, на плажа край Бургас.
Следя дали, над мен магнитни бури
ще ме налягат в утрешният ден.
Дали - пасат от Африка - ще брули
листата по тополите над мен.
Дали ще паднат лятото… градушки
по моята избушена кола.
Дали ще препеча - чувал със чушки
на двора без да газя по слана.
Следя водите - и в една рекичка,
и смерчове над язовир Батак.
Но най-следя - красива синоптичка:
висока, руса и със дълъг крак!
Юри Йовев
октомври 2024 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Няма друга като другарката Любка Кумчева! 😀