Sep 10, 2008, 4:00 PM

За теб, когато мен няма да ме има 

  Poetry
1561 1 3

Не тъжи за мен ти,

най-мило за мене сърце.

Недей да рониш горчиви сълзи.

Дори вече да не мога да бъда до теб,

остават ти толкова спомени.

 

Не плачи, не се измъчвай напразно

аз винаги ще бъда със теб.

Името ти ще изричам безгласно

ще те помня, ще те пазя,

за болките ще намирам лек.

 

Не се мъчи ти ,

най-свидно за мене сърце.

Аз зная колко боли!

Повярвай ми, страда и моето сърце,

макар че вече то не тупти!

 

Ела на гроба ми,

най-скъпо за мене сърце!

Ела, да ме видиш отново,

но не плачи и не заравяй в пръстта ръце,

защото аз вече съм минало.

 

Само те моля едно:

Помни ме! Както аз ще те помня навеки,

недей забравя какво е било.

За теб аз не искам да се превърна във всеки,

най-мило за мен същество.

© Катя Делчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тъгата е част от живота....Невероятно въздействващ и истински!
  • Прекрасен, красив стих! Поздрав!
  • Има ли любов без да го молиш той ще те помни ,както ти него.Прекрасн , тъжен стих...любовен.Поздрави от мен!
Random works
: ??:??