Oct 10, 2007, 9:21 AM

За теб любов изгаряща милея  

  Poetry
2077 0 45

По стиха „Очакване...” от Jane_d ( Деси Инджева)


Аз все за теб, любов изгаряща, милея,
очаквах те... дочаках те в онази нощ,
когато двамата, прегърнати на кея,
се приютихме под небесния разкош.
Със дива жар, неземна изгори ме,
със парещ морски полъх целуни,
разтапяй ме във сладка изнемога,
прераждай ме... във мене остани!
Самотник съм, до теб ме приласкавай,
до мене спътница навеки остани,
щастливо днес и утре изживявай,
сред истинските и вълшебните мечти.
Последна глътка... и безброй... до дъно,
изпивам всичките, щастливите сълзи,
притихваш, сгушена в прегръдка нежна,
потъваш в мойте пълни с топлота очи.
Аз все за теб, любов изгаряща, милея,
за сладкото ухание в нощта,
неистово...  до болка те копнея, 
дочаках те... в мен няма самота.

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??