Sep 8, 2022, 12:11 PM

За теб танцуваше луната 

  Poetry » Love
252 1 2

       

  За теб танцуваше луната

 

За теб танцуваше луната

и времето бе спряло без мечти.

За тебе страдаше душата,

вървях под уличните светлини.

 

Поглеждах светлите прозорци –

хармония и тишина.       

Зад моите са само сенки,

напразно търсещи страстта.

 

И чувах „Лунната соната“

със нежните си звуци ме плени.

Как омагьосва  красотата,

забравих тъжните дъждовни дни!

 

Прибрах се вкъщи неразбрана.

Изчезнаха красивите звезди.

Луната бе съвсем пияна…

Не исках и Бетовен да звучи.

 

            Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??