Nov 16, 2018, 9:56 PM

... за уловения смисъл думите нямат значение. 

  Poetry » Love
640 5 7

 

... за уловения смисъл думите нямат значение.
 

 

Познавам смисъла. И пагубната дързост. 
Орловите криле над тази бездна.
На сянката – вълненията мъртви.
Летата дето в есен бавно чезнат.

 

Познавам раните от сухите осили.
На пясъците тичинките вечност. 
И нежността – останала без сили.
Да се протяга толкова далече.
 

И ноктите на хищността познавам. 
Опитомените пожари. И ласата.
И ставам ручей. После ставам лава.
Валя́ на облаци. На шепоти. На святости.

Познавам на безбрежието извора.
И хергелетата как пият по безсъница.
Да пият сила. В слабостта му аз умирам.
На туарега – жаждата. И глината. И грънците.

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??