Apr 8, 2021, 10:07 PM

За видовете почва и човека 

  Poetry
608 3 4

Недейте стрес да трупате у вас,

че тоя стрес е подла орисия.

Изпълва ви – той капе час след час,

накрая става страшна бъркотия.

 

Ще ви удари в жлъчка и стомах,

ще порази я черен дроб, я мозък.

Ще плачете „не съм какъвто бях“

„ех, да съм здрав, дори - презиран просяк“!

 

Затуй го запомнете най-добре –

на нервна почва казват е проблема.

Дълбае ни, разкъсва ни на две

и свършва в почва най-обикновена!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??