В нощта зловеща и ужасна,
мистерия една кипи -
защо сърцето ми угасна,
чезне в тъмни дълбини?
Толкова е трудно и несносно,
но аз разбрах що в мен таи,
от удара на мрака смъртоносно
душата ми в огъня гори.
Насреща споменът останал,
от друга ми страна мечти -
в сърцето ми живее рана,
а тук единствена си ти.
Не знаеш ли ти мене вече?
А знаеш ли колко боли?
Ти с друг потегли надалече,
ти с друг ме, мила, замени.
Не знаеш ли що е болка, кажи?
Ти явно използва нож срещу мен,
дори душата ми не пощади,
а тя обичаше те - знай това!
Напразна любов и аз, глупак,
как се влюбих в теб не знам,
да страдам в мрака пак и пак,
от твойта любов - няма и грам.
Но чудя се защо ти беше с мен,
като дори и не ме обичаше? -
Да страдам вече ден след ден,
сърцето ми на болка се обричаше!
Аз ще те забравя, обещавам,
но с доста мъки и сълзи горчиви,
а ти направи ме глупакът,
дето те обичах, мила.
И всяка нощ в горката ми душа
болката по малко ще минава,
ще угасва тук в мен свещта,
докато веч не те забравя.