Защо ме гледаш с тези очи,
обещаващи толкова много?
Защо ме прегръщаш с тези ръце,
изгарящи плътта ми?
Защо ми говориш така сладко,
след като знаеш, че ще
бъдем заедно само за кратко?
Придърпваш ме толкова нежно
и в сърцето оставяш следи.
Сега там е друг, на мястото,
където беше ти преди.
Но защо не мога да устоя
и въпреки че е грешно, се връщам
там, където боли най-много?
Краката ми ме водят пак натам -
към теб нещо все ме влече.
И всяка песен ми напомня
за теб, за всяка усмивка,
за всяка прегръдка, която
няма да мога да върна.
А времето така и не заличи тези спомени.
"Забрави, забрави!" - моля се всяка вечер,
но и в сънищата нямам покой.
Луташе се като скитник по пустите улици,
но така и не стана мой.
Няма и да станеш.
А ти, приятелко, заеми ми рамото си
само тази вечер, да се наплача
и утре вече да не боли.
Дори да се напия, дори да те моля,
телефона скрий и не му звъни.
Ако попита за мене,
кажи му, че с всеки ден
повече се усмихвам и
живота си наново подреждам.
Кажи му, че съм обичана и
спомена за него съм заличила.
© Рокситу All rights reserved.