Jul 30, 2008, 9:18 AM

Зачената с шепот 

  Poetry » Love
531 0 14

Отново... срещу себе си стоя,

звездите във очите пак поглеждам,

покръстено... премрежено встрани,

цветята във душата си подреждам.

 

От Слънцето... лъчи открадвам

и забраненото превръщам във искра,

посипвам прах, нашепвам и премазвам

във себе си... родената вина.

 

Във вихъра... на твоята промяна...

сънувана съм в будните ти нощи,

покривана... с дантела, изтъкана

от мъжките ти тайни парадокси.

 

И гледам в теб... очите си затварям,

по пясъци... вървя смалена,

дълбоко в дълбините прекроявам

заблудата... че любовта е неродена.

 

Камбанен звън... във нощ пролята

се стича и облива ръбовете остри,

порязвам те до кърваво с въпроси

и шепнеш тихо: "Още... още!".

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??