Dec 16, 2006, 4:57 PM

Загубих те 

  Poetry
984 0 7
Когато слънцето целува хоризонта,
когато птиците със здрача замълчат
и луната щом засвети непреклонна,
тогава аз откривам своя път.

Разбирам, че умира всичко свято,
умира то преди да се роди.
И краят му настъпва като лято,
но лято без начало, без лъчи.

И между нас остава неразбрана
мечтата, що се сбъдна за момент.
Но после бързо скри се - и в замяна
след себе си остави само мен.

Ти тръгна си със нея и във бързото
аз не почувствах тръпката, съня.
Изтече като пясък между пръстите,
преди да мога да те върна за мига.

Осъмвам във света на пустотата,
гърдите ми да дишат веч ще спрат,
щом слънцето разлюби хоризонта
и птиците престанат да мълчат.

© Рая Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??