Сладко е да си сам.
Захарно е да мислиш само за себе си.
Да имаш сили и време
за себерисуване и себеобичане.
Сладко ми е да съм ничия
и на някого - временна .
Захарно ми е да идвам при тебе за малко -
да загорчат от сладост спомените,
а новите - още по-сладки,
Аз - още по-свободна от тях...
Независима от ничия усмивка -
неочаквана (дори за себе си ),
мигрираща, Свободна...
Сладко е... захарно...
... А сълзите в тъмното - натрапчиво солени...
© Вени Николова All rights reserved.