Aug 17, 2007, 10:56 AM

Закъснявам (...) 

  Poetry
563 0 9


Закъснявам със всичко.
Закъснявам по ред:
Живот, кариера...
Върви ми по мед.

Тъй по буква, по сричка;
По ронлив парапет.
Не съм волната птичка;
Нито момък напет.

Закъснявам за срещи;
За семейство и дом.
В мухлясал дрешник
влизам със взлом!

Закъснявам за доктор;
За другарски беди.
Уж я карам все споко,
а в очите смъдИ

и се питам аз плахо,
дали дадох, що имах да дам?
Май се правя на Хахо,
но не бързам за там.
*
Закъснявам...

13 Декември 2005, Дженмар Зое, Атлантик

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??