Feb 2, 2023, 10:16 PM

Залез над планината 

  Poetry » Landscape
462 3 5

Със слънцето гората се сбогува,

снега обагря в розово златисто

и облаци като делфини плуват,

на пух превръщат схлупените мисли.

 

А в ирисите лъч се отразява,

картините се сменят нереално.

Природата край мене оживява

в овала на снежинките кристални.

 

Снегът ми праща поздрави сърдечни,

застила пътя с белота вълшебна.

За всеки пътник, тръгнал надалече,

да търси своя път му е потребно.

 

Гората се приготвя да заспива,

притихнала в прегръдката на здрача.

А аз си мисля колко е красиво

и сред снежинките с охота крача.

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??