Nov 21, 2010, 7:42 PM

Запали ми звезда 

  Poetry » Love
782 0 11

Запали ми звезда –

както бе обещал ми.

После тръгвай,

че пътят не чака.

Нека тази звезда

все ни свети -

за двама...

 

Нарисувай луна –

както ти я видя...

После тръгвай,

че късно е вече.

Нека тази луна

все над нас да е -

вечна...

 

Запали във очите

жарко слънце,

с усмивка.

Наречи ме по име,

после... тръгвай, любими.

Че денят ми сивее,

и от делник по-скучен e.

А едва ли във теб

някога съм се случвала...

 

Нарисувай дъга.

След студения дъжд.

После тихо, с ръкав

сълзите изтрий.

Хайде, тръгвай.

Пътят е бреме.

Не за теб и за мен –

е пропуснато време.

 

Най-накрая вземи

онзи порив от вятъра,

и при мен се върни...

Само с цвете в ръката.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??