България е хубава страна.
На изток с Черното море граничи,
природата ѝ на Едем прилича,
богата е на слънце и вода,
и с демокрация, и свобода ...
Но е от всичките страни най-бедна,
И хората ѝ куфарите стягат
и в САЩ и в Западна Европа бягат.
- Това невероятно ми изглежда –
ако е толкоз хубава страна,
защо тогава тя да е най-бедна,
защо по доходи да е последна?
- Защото тя висшисти само
произвежда.
© Ангел Чортов All rights reserved.
Трябва надълго нашироко да обяснявам... и в това обяснение трябва да се включат не само история, но и психология, медицина, религия, философия... т.е. нещата са много, много надълбоко, там където човек много трудно достига... толкова ни е дал Господ...
Но има нещо, което категорично отхвърлям, а това е цитираното от теб определение (уж от Ленин) за комунизъм. Ленин е дал много по-многообхватно определение за комунизъм, но както всичко се изопачаваше и ни се даваха само част от истината и дори не самата истина, а коментари за "истина", и това определение на Ленин, т.е. само тази му част, беше канонизирана за великата мисъл на века.
Да, ама не. Аз съм чела ПЪЛНИЯ ТЕКСТ на това определение и този текст е половин страница формат А4 с размер на шрифта 10.
Има толкова много заблуди и те са ни натресени не от хората с хуманни идеали, а от кариеристите, които се биеха в гърдите и се самоназоваваха комунисти... ха ха ха...
Комунизъм никога не е имало и никъде по света, защото сивото вещество на хомо сапиенс е повредено при транспорта
Да сте видели хуманно общество на база човек???
И в моя коментар не ставаше дума за щастлив народ от бившите соц... а за това, че е имало градеж, съзидание, творчество... всичко това, което сега се разграбва и продава... и унищожава. Амо нямаше нищо и "комунистите" бяха оставили след себе си НИЩО, какво щяха да крадат сега и то толкова дълго време - 25 години... егати НИЩОТО...
Ако някой ми подари такова НИЩО, веднага бих гласувала с всичките си силови линии за него...
Защо младите бягат на запад? Ами защото са достатъчно умни и интелигентни да проумеят, че в момента няма никаква надежда доброволно или доброзорлем нещата в България да се променят... и както обикновено се случва, всеки избира от двете злини по-малката. Западните общества и САЩ далеч не са така идеални, както много хора смятат... но човек вярва в това, в което иска да вярва... слънцето е хубаво нещо на плажа, но не и в ядрото му, нали?
Хайде да не задълбаваме...
ПП 30.07.2014 14:51
Исмаил, не предполагах, че изразът "нещо гнило" ще те обиди... това е просто намек, свързан с "Има нещо гнило в Дания"... аз го употребявам в шеговит аспект. Естествено, ти няма как да знаеш това.
Затова уточнявам.
И още нещо - аз не съм с политически пристрастия. Моята ценностна система изключва мърсотията на политиката. Политиката е свързана с много пари, а за мен с приоритет е духовността.