Защо ли идва есента
и плажовете бързо опустяват,
самотна чайка в гъстата мъгла
светлина в небето ще потърси.
Защо ли идва есента
и всичко се превръща в мисъл
за някогашни минали лета,
които сме по пясъка редили.
Защо ли идва есента
и всичко къпе се във злато,
студено, страшно леко като стих,
изречен в много ветровито време.
Защо ли идва есента,
след себе си оставя рана
от спомени за минала любов,
която вледенила се е във студа й.
Защо ли идва есента...
© Иван Русланов All rights reserved.