Mar 4, 2008, 4:08 PM

Защо ме обичаш? 

  Poetry » Love
918 0 2

 

Защо, не зная защо ме боли,

защо не мога да затворя очи?

Какво не опитах, но пред мене стоиш -

любов ли бе туй, или сладки мечти?

 

Защо ме обичаш, защо да скърбим

от тъга или радост на хора добри?

Обичам цветята в твойте очи,

но мразя във свойте да имам сълзи!

 

Мисълта ме изяжда, сълзата гори.

В любовта е вината!... -О, моля те спри!

 

Защо ме караш в любовта да не вярвам,

да плувам без сили в море от сълзи?

Защо ме караш любовта да отхвърлям,

нали ме обичаш или това са лъжи?

 

В любовта има дарба, дано ми простиш!

Сподели красотата и с мойте страни.

Вземи ми душата, там нейде лежи

или просто кажи ми: "Спри да летиш!"

 

Мисълта ме изяжда, простих ти, а ти?

И в нас е вината, от обич боли...

 

LIKADEVONEN / 13.03.2006y.  21:18h. /

© Илия Деведжиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??