May 27, 2009, 3:59 PM

Защо не сме? 

  Poetry » Humour
489 0 9

Защо не сме със теб маймунки,

за да не е съвсем просташко

да близна твоята муцунка,

а ти да вирнеш пък опашка?

 

Защо не сме със теб чакали,

да те подуша с влажен нос

и сетне младото ти тяло

да обладая без въпроси?

 

Защо не сме със тебе птици,

да роша твоите пера

и в блесналите ти зеници,

че искаш ме да разбера.

 

Защо не сме със теб делфини,

за да се любим във екстаз

на воля сред вълните сини

и само Бог да е над нас?

 

Защо те всички се обичат

без срам по божия закон,

свирукат, вият, квакат, тичат,

когато гони ги нагон.

 

А само ние, скрити в дрешки

най-сладкото в живота губим.

Хвърли комплексите човешки

и както трябва да се любим!

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??