Jul 21, 2007, 10:04 PM

Защо, приятелко добра? 

  Poetry
967 0 3
         Защо, приятелко добра?

                                                       
Приятелко добра, защо постъпи ти така?

Защо превърна любовта в омраза

и всичко онова ми каза?


Ти бе ми упората в този живот суров,

ти ми бе най-близката в тоя свят жесток.


Не вярвам как изпепели с лека ръка

моста към мойта душа.
Не вярвам как подритна ей така,

приятелство, запазено отдавна.


Не мога вечно да ридая, зная аз това,

но не мога и без теб, приятелко добра,

защото бавно и мъчително затъвам в самота.


Сега пред моята врата си

и ме молиш да простя.

Искам, но не мога,

ти ми причини толкова неща,

не може да е както някога.

© Вера All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Верче,много е хубаво....успех
  • Ами да,така е...Не е хубаво да се събират изтъркани клишета и готово-стих...Опиши това,което чувстваш с твои думи,така,както шепне сърцето ти!Късмет!

  • А дали ти е била приятелка!?
Random works
: ??:??